BIO Celé kakaové boby - Dominikánská republika
Detailní popis produktu
Exotické kakao ze srdce Karibiku pěstuje ženská kooperativa Las Productivas v oblasti El Corozo v provincii Monte Plata a zpracovávají jej sourozenci Mariaelsy a José Alejandro Abreuna rodinné zpracovatelské stanici. Dominikánská republika je jedním z největších světových producentů prémiového organického kakaa, přičemž většinu produkce tvoří hybridy odrůd Trinitario a Criollo.
Kakao je obvykle vysázeno s plodinami jako avokádo, cukrová třtina či citrusy, což v kombinaci s tropickým podnebím vytváří ideální podmínky k pěstování kakaa s komplexními aromatickými profily včetně ovocných, ořechových a florálních. Toto kakao nabízí středně plné tělo s rumovým aroma, vyšší aciditou a tropickým ovocným profilem s náznaky červeného bobulového ovoce, physalisu a ořechů s karamelovým podtónem.
Produkt je s láskou balen v integrační balírně pro znevýhodněné a zranitelné lidi na Slovensku.
Chuťový profil: středně plné tělo, rumové aroma a ořechové tóny
Použití: Určeno k přímé konzumaci
Země původu: Dominikánská republika
Složení: 100% Bio kakaové boby
Výživové údaje na 100 g:
Energie: 2000 kJ / 478 kcal
Tuky: 19,6 g (z toho nasycené mastné kyseliny: 10,4 g)
Sacharidy: 63,3 g (z toho cukry: 2,2 g)
Vláknina: 0,9 g
Bílkoviny: 12,2 g
Sůl: 0 g
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.