Exotické kakao ze srdce Karibiku pěstuje ženská kooperativa Las Productivas v oblasti El Corozo v provincii Monte Plata a zpracovávají ho sourozenci Mariaelsy a José Alejandro Abreu
na rodinné zpracovatelské stanici. Dominikánská republika patří mezi největší světové producenty prémiového organického kakaa, přičemž většinu produkce tvoří hybridy odrůd Trinitario a Criollo. Kakao se obvykle pěstuje spolu s plodinami jako avokádo, cukrová třtina či citrusy, což v kombinaci s tropickým klimatem vytváří ideální podmínky pro pěstování kakaa s komplexními aromatickými profily včetně ovocných, ořechových a květinových tónů. Toto kakao nabízí středně plné tělo s rumovým aroma, vyšší aciditou a tropickým ovocným profilem s náznaky červeného bobulového ovoce, mochyně a ořechů s karamelovým podtónem.
Produkt je s láskou balen v integrační balírně pro znevýhodněné a zranitelné osoby na Slovensku.
Chuťový profil: středně plné tělo, rumové aroma a ořechové tóny
Použití: Můžete je konzumovat přímo, nebo přidat do ovesných kaší, jogurtů, krémů či jako posypku na sušenky a dezerty.